Çfarëdo që të ndodh gjithmonë është për të mirën tuaj…

Çfarëdo që të ndodh gjithmonë është për të mirën tuaj…

390
0

 

Një herë, një burrë ishte në një anije që u përmbys.

Ai u dërgua nga valët drejt një ishulli të pabanuar. Ky ishte i vetmi anëtar i ekuipazhit të anijes që mbijetoi dhe që ia doli deri tek ishulli.

Ai filloi të lutet vazhdimisht që dikush ta shpëtojë atë. Çdo ditë, ai vështroi në horizont me shpresën se ai do të shihte një anije atje që mund ti vinte në ndihmë atij.

Përfundimisht, i lodhur dhe me shpresa të humbura, njeriu vendosi të ndërtonte një kasolle nga dërrasat prej druri që kishin dalë në breg pas përmbytjes së anijes.

Pas disa ditësh, kur u kthye në kasolle pasi kishte dalur për të gjetur ushqim, kuptoi se kasollja e tij ishte konsumuar nga flakët. Një tym nga zjarri po ngrihej në qiell.

Gjëja më e keqe ishte se së bashku me kasollen e njeriut, të gjitha pasuritë e tij të fundit të mbetura ishin djegur në një gropë. Ai mbeti me absolutisht asgjë.

Përballë kësaj, njeriu nuk mundi më të mbështeste dëshpërimin dhe zemërimin e tij: ‘Si mund të më ndodhte kjo? Çfarë kam bërë për ta merituar këtë? ”

Ai qau.

Ditën tjetër, burri u zgjua nga tingujt e një borie të një anijeje. Një anije që po lundronte drejt bregut të këtij ishulli.

Ai u shpëtua.

Njeriu mezi mund tu besonte sytë. “Si … e kuptove se isha këtu?” Pyeti ai marinarët. Dhe njëri prej tyre u përgjigj: ‘Ne pamë sinjalin tuaj të tymit’.

CIli është morali I kësaj historie?

Mundësitë janë gjithmonë në dispozicion për të filluar përsëri. Në çdo kohë, në çdo moshë, në çdo vend.

Asnjëherë mos e humbni shpresën dhe mos heq dorë kurrë.

Çdo gjë që ndodh është gjithmonë për të mire!