A e dini se…. Statuja e Lirisë …

A e dini se…. Statuja e Lirisë …

393
0

Statuja e Lirisë, që ndriçon botën, përgatitur në Paris, i është  dhuruar Shteteve të  Bashkuara nga Franca për 100 vjetorin e shpalljes së pavarësisë. Ajo është inauguruar në Nju Jork më 1886 dhee ëshët 93 m e lartë.

Por a e dini se…

ka një Statujë Lirie në Paris? E ka pamjen të kthyer në drejtim të Amerikës dhe është e lartë 11,50 metra. Mbi statujën franceze është gdhendur   mbishkrimi që ve në dukje një lidhje ndërmjet luftës amerikane për indipendencë dhe revolucionit francez te vitit 1789.