A do ta fitojë Kadare edhe një herë ‘Man Booker’? Shkrimtari shqiptar...

A do ta fitojë Kadare edhe një herë ‘Man Booker’? Shkrimtari shqiptar nominohet për çmimin e madh

132
0

Shkrimtari i mirënjohur, Ismail Kadare është nominuar edhe një herë për çmimin ‘Man Booker’.

Kadare ka fituar më herët një çmim të tillë.

Libri i tij i fundit “Kur sunduesit grinden” (“A dictator Calls”, përkthyer nga gjuha shqipe prej John Hodgson) që ka patur një jehonë të madhe në Amerikë dhe Britaninë e Madhe, është nominuar për International Booker 2024.