8 gjëra të vogla që njerëzit përdorin për të gjykuar personalitetin tuaj!

8 gjëra të vogla që njerëzit përdorin për të gjykuar personalitetin tuaj!

439
0

Truri i njeriut është i lidhur për të gjykuar. Ky mekanizëm i mbijetesës e bën shumë të vështirë të takosh dikë pa e vlerësuar dhe interpretuar sjelljen e tyre. Truri i njeriut është i lidhur për të gjykuar. Ky mekanizëm i mbijetesës e bën shumë të vështirë të takosh dikë pa e vlerësuar dhe interpretuar sjelljen e tyre. Ndërsa ne synojmë të mendojmë se gjykimet tona janë të bazuara në përmbajtjen e bisedave dhe sjelljeve të tjera të dukshme, hulumtimi thotë ndryshe. Në fakt, shumica e gjykimeve tona janë të përqendruara në gjëra më të vogla, më delikate, të tilla si shtrëngimet dore dhe gjuha e trupit. Ne shpesh formojmë opinione të plota për njerëzit që bazohen vetëm në këto sjellje.

 

  1. Si i trajtoni pritësit dhe fituesit

 

  1. Sa shpesh e kontrolloni telefonin tuaj

 

  1. Prekja e thonjëve, fytyrës, pickimi i lëkurës

 

Prekja e thonjve tuaj ose fytyra ose pickimi në lëkurën tuaj zakonisht tregon se jeni nervoz, i mbingarkuar dhe jo në kontroll. Hulumtimet nga Universiteti i Miçiganit sugjerojnë se këto zakone nervore janë tregues i një personaliteti përsosës dhe se perfeksionistët kanë më shumë gjasa të angazhohen në këto zakone kur janë të frustruar ose të mërzitur.

 

  1. Sa kohë ju duhet për të bër një pyetje

 

  1. Shtrëngimi i duarve

 

  1. Shkrimi i dorës

 

  1. Kontakti me sy

 

  1. Të jeni gati për çdo gjë.