10 fraza që do të të bëjnë të ngrihesh në mëngjes, pavarësisht...

10 fraza që do të të bëjnë të ngrihesh në mëngjes, pavarësisht se çfarë ka ndodhur

502
0

Jeta nuk është e lehtë dhe çdo ditë përballemim e prova. Disa janë shumë të lehta për t’u kapërcyer, por të tjera na bëjnë të rrëzohemi. Megjithatë, gjithçka varet nga qëndrimi që do të shfaqim, për të ecur përpara.

Kur jeni duke kaluar një moment të vështirë dhe ju duhet të ringriheni… lexoni këto fraza.

 

“Mëso sikur do të jetosh përgjithmonë dhe të jeto sikur do të vdesësh nesër” – Mahatma Gandhi

“Të mençur janë ata që kërkojnë mençurinë, budallenjtë mendojnë se e kanë gjetur tashmë” – Napoleon Bonaparte

“Kultura merret duke lexuar libra, por njohja e botës, e cila është aq e nevojshme, mund të arrihet vetëm duke lexuar dhe studiuar pyetjet e ndryshme që ekzistojnë” – Zoti Chesterfield

“Me pak përpjekje dhe shumë qëndrueshmëri do të jesh në gjendje të arrish objektivat e tua” – I panjohur

“Kurrë mos e konsideroni studimin si detyrim, por si një shans për të hyrë në botën e mrekullueshme të dijes” – Albert Einstein

“Ma thuaj dhe do harroj, më mëso dhe do kujtoj, më përfshi dhe do të mësoj” – Benjamin Franklin

“Me mësuesit e mi kam mësuar shumë; me kolegët më shumë; me studentët e mi, edhe më shumë” – Proverbë indiane

“Të mësuarit është si të lëvizësh rremat kundër rrymës: sapo ndaleni, shkoni pas” Eduard Benjamin Britten

“Televizionin e konsideroj shumë edukues: sa herë që dikush e ndez, shkoj në dhomën tjetër dhe lexoj një libër” – Groucho Marx

“Më thanë dhe e harrova; e pashë dhe kuptova; e bëra dhe mësova” – Konfuci.