Zgjedhjet/ KQZ publikon përqindjen e pjesëmarrësve, LDK-ja e Vjosa Osmanit shpall fitoren...

Zgjedhjet/ KQZ publikon përqindjen e pjesëmarrësve, LDK-ja e Vjosa Osmanit shpall fitoren  

390
0

Menjëherë pas mbylljes së procesit të votimit për zgjedhjet parlamentare, partitë politike në Kosovë kanë shpejtuar të shpallin fitoren ndonëse ende nuk ka nisur zyrtarisht procesi i numërimit të votave.

Shefi i shtabit zgjedhor të LDK-së, Lutfi Haziri, në një konferencë për media tha se LDK-ja është forca e parë në këto zgjedhje.

“Nga ana e LDK-së, është e qartë se kemi një përparësi apo udhëheqje ndaj VV-së, ata janë parti e dytë. Le të jenë të bindur të gjitha ata që po thonë ndryshe se LDK-ja në këto zgjedhje del e para”, ka thënë Lutfi Haziri.

 

Kështu edhe partitë e tjera si PDK dhe VV bazuar në të dhënat e tyre paraprake kanë theksuar se janë fituese të zgjedhjeve.

 

Nga ana tjetër, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) në faqen zyrtare ka bërë me dije se në zgjedhjet parlamentare të sotme kanë dalë në votime 44.31 për qind e qytetarëve.¡

Gjithashtu ajo që vihet re është fakti se krahasuar me zgjedhjet e vitit 2017, në këto zgjedhje, ka një numër më të madh të pjesëmarrësve se në vitet e  kaluara.