Zbulohet guri hapësinor me prejardhje të herëshme në Costa Rica

Zbulohet guri hapësinor me prejardhje të herëshme në Costa Rica

17
0

Një meteorit i vogël në ngjyrë ylberi u zbulua në Costa Rica vitin e kaluar.

Guri kozmik ka qënë dikur pjesë e asteroidit që ra n Tokë vitin e kaluar dhe u copëtua në dy fshatrat La Palmera and Aguas Zarcas.

Asteroidi ishte pjesë e sistemit të hershëm diellor dhe meteoriti, i quajtur Aguas Zarcas, mund të jetë i përbërë nga përbërje komplekse karboni.

Shkencëtarët besojnë se ai është i krijuar nga i njëjti pluhur si Rruga e Qumështit.

 

loading...