Vlerat ushqyese të Trendafilit te eger

Vlerat ushqyese të Trendafilit te eger

654
0

Trendafili i egër është një ndër bimët mjekësore më të çmuara, për shkak se ka vlera të larta shëruese.

Kjo bimë mund të trajtojë shumë sëmundje, në veqanti ato të reumatizmit, diabetin, dhe problemet me zemrën. Rekomandohet që kjo kurë të përdoret për 30 ditë rresht.

Për përgaditjen e kësaj kure duhet të shtypni tetë korkrra të kësaj bime dhe t’I zieni për 15 minuta. Më pas përzierjen lëreni të ftohet. Këtë kurë mund ta pini 2-3 herë gjatë ditës.

Benfefitet e kësaj bime janë:

Parandalon diabetin– ekspertët tregojnë se trendafili I eger përdoret për të trajtuar sëmundjen e diabetit. Përbërësit antioksidantë të kësaj bime, bëjnë që të ndikoj në zvogëlimin e sasisë së sheqerit në gjak.

Përmirëson funksionin e zemrës– këtë efekt trëndafili I egër e ka, sidomos tek njerëzit obezë,që kanë prirje të vuajnë nga sëmundjet e zemrës. KJo bimë mund ta ulë nivelin e tensionit të gjakut dhe kolesterinën e keqe në gjak.

Lufton ftohjen– trëndafili I egër përmban një sasi të lartë të vitaminës C. Si rrjedhojë mund të përdoret si kurë kundër ftohjes sidomos gjatë sezonit të dimrit.

Përmirëson lëkurën– përdorimi I ekstrakteve të kësaj bime ndikon në trajtimin e problemeve të lëkurës, siç janë aknet apo shenjat.

DIsa benefite të tjera të trëndafilit të egër janë: trajton çrregullimet në stomak, forcon sistemin imunitar paradalon infeksionet bakterale