Vjen paralajmërimi, ja çfarë mund të ndodhë nëse bashkësia ndërkombetare nuk e...

Vjen paralajmërimi, ja çfarë mund të ndodhë nëse bashkësia ndërkombetare nuk e detyron LDK-në në një koalicion me VV-në

145
0

Edhe pse është shpallur fitorja e Lëvizjes Vetëvendosjes, ajo ka shprehur që është e gatshme të bashkëpunoj me Lidhjen Demokratike të Kosovës.

Koalicioni ndërmjet LVV-së dhe LDK-së, nga njohësit e zhvillimeve në vend, është duke u parë si një mundësi alternative të ndodhë por që kjo gjë ka mbetur të shihet nëse do të ndodhë.

Juristi dhe analisti politik, Blerim Burjani, në një bashkëbisedim me “Bota sot”, tha që një koalicon mes VV dhe LDK, është shumë i dëshirueshëm dhe duhet të ndodhë nëse nuk duam të dështojmë.

“Ky koalicion është i pamundshëm por të gjthë mendojn se do të ishte mirë të i provojn e ndoshta nuk i zhgënjen si PAN apo komandantet që 20 vjet, ky koalicion as që mund të mendohet në kuptimin e kushteve normale politike por në këto kushte e deshirojn edhe tjerët ta shohin në qevevrisje dhe të shikojn se a mund të ndryshojn gjë që 20 vjet. Nëse dështon e që dështimi mund të ndodhë nëse bashkësia nuk e detyron LDK në një koalicion me VV.