Vendet që mirëpresin turistë pavarësisht Covid-19, CNN i fton amerikanët të vizitojnë...

Vendet që mirëpresin turistë pavarësisht Covid-19, CNN i fton amerikanët të vizitojnë Shqipërinë

195
0

Media ndërkombëtare CNN, i ka kushtuar një artikull vendeve që mund të vizitohen për turizëm, pavarësisht kufizimeve të pandemisë së koronavirusit.

Në artikull shkruhet se udhëtarët amerikanë kanë disa opsione për të udhëtuar.

“Nëse udhëtimi për në destinacione ndërkombëtare të hapura është i përgjegjshëm ose i këshillueshëm, varet nga ju. Kombet mund të ndryshojnë rregullat në mënyrë dramatike në çdo kohë. Ju mund të duhet t’i përmbaheni orarit të ndalimit dhe të vendosni maska. Shkeljet e rregullave mund të përfshijnë gjoba të ashpra, apo edhe burg”,- shkruhet në artikull.

Ajo që vijon është një listë e vendeve, sipas rendit alfabetik, ku është ende e mundur që mbajtësit e pasaportave amerikane të shkojnë për pushime:

 

Shqipëria

Vendosur në detin Adriatik, Shqipëria mbetet e hapur. Në faqen e internetit të ambasadës amerikane thotë se ndërsa nuk ka kërkesa për test Covid-19 ose karantinë.

Më pas renditen edhe vende të tjera ku nuk është i kufizuar udhëtimi me një test negativ të Covid-19.