Ushqimet që duhet të shmangen para orës 10 të mëngjesit

Ushqimet që duhet të shmangen para orës 10 të mëngjesit

337
0

Shkenca dhe mëngjesi shpesh janë kontradiktorë me njëri-tjetrin.  Nga njëra anë, industria e ushqimit bëri që mëngjesi të jetë vakti më i rëndësishëm i ditës

Nga ana tjetër, një mëngjes cilësor mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe të parandalojë depresionin.

Bukë me gjalp-  Mëngjesi nuk duhet të jetë domosdoshmërisht një vakt pa yndyrë, por thelbi është gjetja e llojit të duhur të yndyrës për të ngrënë në mëngjes.

Gjalpi përmban yndyrë që ju ndihmon të përpunoni vitamina, por ai përmban shumë yndyra të ngopura gjithashtu, të cilat mund të shkaktojnë dëme në zemrën tuaj, si dhe shtim në peshë.

Në vend të kësaj mund të përdorni gjalpë kikiriku.

Drithëra pa sheqer- Drithërat e mëngjesit janë një rast klasik i ndërlikuar. Megjithëse janë shumë praktike, drithërat më të preferuara të mëngjesit përmbajnë një sasi të madhe sheqeri që më vonë mund të bëhet yndyrë e barkut.

Mund të hani drithëra të shëndetshme me fibra dhe pothuajse asnjë sheqer.

Ulja e konsumit tuaj të sheqerit në mëngjes mund t’ju ndihmojë të shmangni atë ndjenjën e lodhur të mesnatës.

Kos me pak yndyrë- Kosi pa yndyrë është bërë një alternativë e gjerë në dispozicion për mëngjes.

Fatkeqësisht, shpesh përmban shumë sheqerna për të shtuar aromë dhe pak proteina.

Studimet kanë treguar gjithashtu se kos me yndyrë të plotë ndihmon në humbjen e peshës.

Konsumi i proteinave në mëngjes mund t’ju ndihmojë të ndiheni më pak të uritur gjatë ditës, me të cilin kosin me yndyrë të plotë e mbushin.

Në vend të kësaj: Zgjidhni një kos me yndyrë të plotë pa sheqer.

Lëng frutash- Shumica e lëngjeve të frutave përmbajnë po aq sheqer sa pijet energjike apo të gazuara.

Gjithashtu nuk përmban pothuajse asnjë fibër.

Mungesa e përtypjes mund t’ju bëjë të ndiheni më të ngopur, për këtë është e rëndësishme të filloni përtypjen, mundësisht me fruta.

Në vend të kësaj: Hani fruta  për të aktivizuar sistemin tuaj të tretjes në mëngjes dhe për ta përgatitur atë për konsum më të lartë të kalorive në ushqimet e mëvonshme.