Ushqimet e “frikshme” që ju nuk do ta besoni që njerëzit mund...

Ushqimet e “frikshme” që ju nuk do ta besoni që njerëzit mund t’i hanë!

379
0

Ushqimet e “frikshme” që ju nuk do ta besoni që njerëzit mund t’i hanë! Ushqimet e “frikshme” që ju nuk do ta besoni që njerëzit mund t’i hanë! Ushqimet e “frikshme” që ju nuk do ta besoni që njerëzit mund t’i hanë!

A mund të jetë një pjatë aq e shijshme saqë ju do të rrezikonit jetën tuaj për ta provuar? Në botë ekzistojnë shumë gjëra të shijshme dhe të rrezikshme, të cilat kur janë gatuar në mënyrë të papërshtatshme, mund të shkaktojnë dëme të pariparueshme për shëndetin tuaj.

Ne sot do t’ju tregojmë disa nga ushqimet e frikshme që nuk do ta besoni që njerëzit mund t’i hanë vërtet.

Peshk i përgatitur me një solucion të fortë sode;

Kjo është një pjatë tradicionale e vendeve skandinave. Është gatuar nga marinimi i një lloj peshku me një solucion të fortë të sodës. Peshku është larë në ujë dhe është gatuar në nxehtësi. Njerëzit e guximshëm që rrezikojnë të provojnë delikatesën duhet të shmangin përdorimin e argjendit, pasi mund të ketë efekt të madh gërryes.

Kokteil djegës me karkalec;

Ndryshe nga kokteili klasik me karkaleca, ky lloj kokteili djegës shërbehet me një salcë me erëza, e cila përmban një sasi të madhe rrepe. Përkundër faktit se ajo nuk përmban absolutisht asnjë gram piper, kokteili është aq djegës sa disa vizitorë ndjejnë goditje elektrike dhe madje humbasin vetëdijen.

Speci më djegës në botë;

Naga Jolokia (quhet speci më djegës në botë) ka thyer Rekordin Botëror të Guinnessit si speci më djegës në të gjithë botën. Ai përmban kapsaicin, duke e bërë atë vdekjeprurës. Në gatim, përdoret në sasi minimale, pasi edhe një gram shtesë mund të çojë në vdekje, por përdoret në mënyrë aktive në bujqësi për të trembur elefantët e egër nga të korrat dhe banesat.

Merimangë e madhe e skuqur;

Merimanga e madhe e skuqur është një specialitet i kuzhinës tradicionale në Kamboxhia. Për banorët vendas, është një lloj delikatese e hollë. Mishi i butë dhe një kore e ëmbël e skuqur në vajin e hudhrës bëjnë që vendasit dhe turistët të presin në radhë për të shijuar pjatën ekzotike. Megjithatë, ju duhet të jeni sa më të kujdesshëm, pasi ka një helm të fortë në kthetrat e merimangës. Me gatim joprofesional, një pjatë e tillë mund të çojë në vdekje.