Tregon pamjet e tmerrshme nga “kampi i vdekjes”; Arbana Osmani befasoi me...

Tregon pamjet e tmerrshme nga “kampi i vdekjes”; Arbana Osmani befasoi me këto fotografi

352
0

Moderatorja e njohur e programeve më të dashura për shqiptarët tregoi se së fundmi ka bërë një vititë në një vend që do të drithërontë këto. Ajo ka shprëndarë në rrjetet e saj sociale disa fotografi të trishta në kampin e “Aushëitz”.

Për ju që nuk e dini kampi I Aushëitz qenë kampi nazist më i rëndësishëm i vdekjes. Më 27 janar të vitit 1945, ushtarët e armatës së kuqe hynë në kampin më të madh të vdekjes, Auschëitz-Birkenau. Sovjetikët zbuluan rreth 7 mijë persona ende të gjallë në kamp.

 

Nga viti 1940 deri në 1945 të paktën 1,1 milion persona kanë vdekur në Auschëitz-Birkenau, 960.000 prej të cilëve burra, gra dhe fëmijë hebrenj të shpërngulur nga vendet e Evropës së pushtuar nga nazistët. 75 mijë polakë, 21 mijë ciganë dhe 15 mijë sovjetikë u vranë gjithashtu në këtë kamp.

Arbana ende nuk e ka thënë arsyen e vizitës por ndosha na e shpjegon së shpejti…