Tre shoqata vlerësojnë kontributin e disa personaliteteve malësore dhe jo vetëm

Tre shoqata vlerësojnë kontributin e disa personaliteteve malësore dhe jo vetëm

367
0

Në prag të dy festave 28 dhe 29 nëntor , kanë qënë tre shoqata s’bashku të cilat kanë vlersuar dhe respektuar kontributin nder vite të mjaft prej personaliteteve të shquara , të M.Madhe , Shkodres dhe më gjërë . Natyrisht në organizimin e këtyre eventeve mbresëlënesë për pjesmarrësit dhe veçanarisht per të vlersuarit , duhet theksuar fakti se kryetari i shoqataqes “Atdhetare M.Madhe” me seli në Shkoder Ilmi Kurti , edhe kësaj rradhe i mblodhi këto personalitete , nga të gjitha fushat e jetes . Ish Ushtarak , politikan dhe poet e gazetar , njerzë me contribute të çmuara në art e tjere , të gjithe sot i janë shtuar listes se mirënjojes nga këto shoqata . Duke i kerkuar mirëkuptim lexuesit , por edhe atyre personaliteteve të vlersuara pikrisht sot në këte veprimtari , për mos listimin e plotë , kjo edhe për arsye se ishte e pa mundur koha e ndjekjes që nga  fillimi , po citojmë disa ne më të spikaturit e këtij vlersimi . Artisti i humorit Bes çinari , Shkrimtari dhe publicisti Nikolla Spathari , Kritiku dhe publicisti Kadri Ujka , gazetari nga Tuzi Gjokë Duka , Njeriu I Muzeut Malësor Shtjefen Ivezaj , Poetja Mimoza Rexhvelaj , Mjeshtrja e Kuzhines Gjyste Bici Carku , gazetarja e mireënjohur Alma Cupi e mjaftë të tjerë ishin nderi dhe vlersimi i kësaj dite festive . Nje vlersim i veçantë ka qënë edhe për studiuesin e mikun e të gjithëve tashmë të ndjerin Sokol Lulgjuraj , ku prania e djalit dhe bashkeshortes së tij ishte vertete nje sadisfaksion edhe për të pranishmit . Ky aktivitet ka vijuar pastaj edhe në mjediset e kendshme tek derrasa në Shtoj , ku fjalet përshendetëse , kengët dhe humori kishin pjesë kësaj veprimtarie mbresëlënese që di të organizojnë vetem Ilmi Kurti.