‘Tre Musketjerët’ e muzikës shqiptare: Kemi marrë përsipër risk të madh… do...

‘Tre Musketjerët’ e muzikës shqiptare: Kemi marrë përsipër risk të madh… do të jetë fantastike

454
0

TIRANË– Asnjëherë më parë një këngëtar shqiptar nuk ka zhvilluar një koncert me orkestër simfonike në ‘mes’ të Greqisë por kush tjetër më parë se Tre Muskëtjerët mund ta bënin.

Të ftuar në rubrikën e ‘Opinion’ në News 24 kantautori Elton Deda, dhe këngëtarët Aleksandër Gjoka dhe Redon Makashi rrëfejnë detajet e kësaj aventure. Makashi thotë se është marrë përsipër një risk i madh por Aleksandër Gjoka është i bindur se publiku shqiptar aty do ta kthejë koncertin në një atmosferë fantastike.

 

Elton Deda: Koncertet në Greqi mbahen më datat 8 dhe 13 shkurt. Kemi pasur në planet tona që kur bëmë koncertin në Tiranë. Të bënim edhe në vende të tjera. Tre muskutierët mos kufizoheshin në këto vende. Nuk është aq e thjeshtë. Ndryshe janë muskutierët në Shqipëri, ndryshe në Greqi. Marrim përsipër edhe rreziqet.

 

Aleksandër Gjoka: Nuk është i panjohur por edhe i njohur. Në lokale kështu nëpër pube është e thjeshtë por do të bëjmë një koncert të përmasave të mëdha.

 

 

Redon Makashi: Amfitetatri qe një urë lidhëse për të shkuar në Greqi dhe Selanik. Kompania Connext bëri lidhjen mes nesh. Klodiani ka vite që jeton në Greqi dhe prej vitesh e njeh terrenin. Shqiptarët aty na presi mirë aty. Kemi marrë një risk shumë të madh pasi nuk është bërë një këngëtar shqiptar të shkojë të këndojë me orkestër simfonike. Një aktivizim shumë i madh dhe jemi të bindur se do dalim me sukses.

 

Aleksandër Gjoka: Publiku shqiptar në Greqi është ndryshe nga ne këtu. Se ne na shohin këtu edhe në rrugë. Ata në shohin vetëm prej ekranit. Do të ketë atmosferë fantastike.

 

Elton Deda: S’mendoj që të ketë ndonjë suprizë të madhe. Njerëzit shpresoj të dëgjojnë vetëm hitet që përlqejnë dhe do këndojë vetëm ato që kanë dëgjuar prej nesh.

Pjesën e organizimit po merret Klod Makashi me ekipin e tij dhe Klodi është shumë optimist. Unë për vete do të shkoj të enjten ndërsa orkestra simfonike është ajo e televizionit kombëtar grek. Duam të takojmë artistë të rinj dhe të shkëmbejmë eksperienca.

E vetmja gjë që është e sigurtë është se dy koncertet do të bëhen në datat 8 shkurt Athinë dhe 13 shkurt Selanik.

 

Marrë nga BalkanWeb