Toka do të hyjë në ‘Mini-epokën e Akullnajave’, shkencëtarët bëjnë paralajmërimin e...

Toka do të hyjë në ‘Mini-epokën e Akullnajave’, shkencëtarët bëjnë paralajmërimin e frikshëm: Stuhi bore dhe temperatura -50 gardë celcius

446
0

Toka mund të përballet me një mot shumë të ftohtë dhe stuhi dëborë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hy në “Mini-epokën e Akullnajave”, ka paralajmërua një shkencëtar. Vitet e fundit, por kryesisht në këtë 6 mujor Bota është përballur me një sërë problematikash, fatkeqësi natyrore, ku qindra njerëz kanë gjetur vdekjen.

Ndërkohë që sapo kemi kaluar edhe muajin më të ftohtë të vitit, shkencëtarët kanë deklaruar se toka mund të përballet me stuhinë më të fortë të dëborës në  30 vitet e fundit.

Sipas mediave të huaja, shkecëtarët kanë thënë se Toka me shumë gjasa do të përfshihet në “Mini epokën e akullnajave.

Ky i ftohtë i një niveli kaq të lartë do të vijë si shkak i hyrjes së Diellit në ‘letargji’ natyrale. Më pas për këtë shkak bota  do të përballet me mungesa të ushqimit, ulje temperaturash në mbarë globin.

Ndërsa NASA ka deklaruar se Dielli do të përçojë më pak energji se më parë në Tokë.

Burimi:  Tleay