TikTok forcon rregullat, ja çfarë do të bëjë me llogaritë në pronësi...

TikTok forcon rregullat, ja çfarë do të bëjë me llogaritë në pronësi të përdoruesve nën 16 vjeç

205
0

Aplikacioni i njohur për postimin e videos TikTok njoftoi “mbylljen” automatike të të gjitha llogarive që u përkasin të miturve nën 16 vjeç .

Qëllimi është të mbrojë përdoruesit e vegjël nga kërcënimet e afërta kibernetike .

Kjo automatikisht do t’i kthejë llogaritë në ato private, duke mos lejuar që llogari të tjera të shkarkojnë videot e tyre dhe ata nuk do të jenë në gjendje të marrin ose dërgojnë mesazhe te përdoruesit e tjerë.

Vetëm nëse një i mitur dëshiron ta bëjë një post publik, ai do të jetë në gjendje ta bëjë këtë.

Sidoqoftë, TikTok nuk ndalet këtu.

Cilësimet e reja të aplikacionit përfshijnë kushtin shtesë që llogaritë e atyre që u përkasin kategorive të moshës 13-15 vjeç nuk mund t’u ofrohen përdoruesve të tjerë.

Një rregullore e re e fundit dhe shumë e rëndësishme është lidhja e llogarive të prindërve me ato të fëmijëve të tyre, në mënyrë që të ketë më shumë kontroll mbi përmbajtjen me të cilën përdoruesit e rinj të aplikacionit vijnë në kontakt.