Thëniet e Vladimir Putin që ofrojnë mendime të tmerrshme në mendjen e...

Thëniet e Vladimir Putin që ofrojnë mendime të tmerrshme në mendjen e tij

104
0

Vladimir Putin është duke u bërë çdo herë e më i famshëm në botë, e sidomos në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ndërkohë, presidenti rus ka qenë në lajmet e SHBA-së ndër të tjera, për shkak të hetimit mbi fushatën e presidentit Donald Trump, tensionet rreth Sirisë dhe bisedimet e Senatit amerikan rreth imponimit të sanksioneve të reja ndaj Rusisë. Ish-agjenti i KGB-së shërbeu si kryeministër i Rusisë nga 1999-2000 dhe nga viti 2008 deri në 20120. Nga vitet 2000 deri më 2008 dhe 2012 deri në ditët e sotme, ai ka mbajtur postin e presidencës. Ndërsa disa vlerësuan kthimin e tij të pjesshëm të pasurive ekonomike të Rusisë, mandati i tij ka dërguar vendin të rikthehet në autoritarizëm, sipas Indeksit të Demokracisë. Këtu janë disa citate që japin një pasqyrë se si Putin e sheh botën: “Unë nuk jam një grua, kështu që nuk kam ditë të këqija. “Detyra e qeverisë nuk është vetëm të derdhësh mjaltin në një filxhan, por nganjëherë për të dhënë ilaçe të hidhura”. ‘Është jashtëzakonisht e rrezikshme të inkurajohen njerëzit që ta shohin veten si të jashtëzakonshme, pavarësisht nga motivimi’. ‘Ndonjëherë është e nevojshme të jesh i vetmuar në mënyrë që të provosh se ke të drejtë.’ “Ne do t’i ndjekim terroristët kudo. Nëse në një aeroport, pastaj në aeroport. Pra, nëse i gjejmë në tualet, më falni, ne do t’i fshijmë ato jashtë shtëpisë. Dhe kjo është ajo, çështja e mbyllur. ‘ ‘Sa më shumë di unë për njerëzit, aq më shumë më pëlqen qentë. Më pëlqen thjesht kafshët. ‘ “Unë jam njeriu më i pasur, jo vetëm në Evropë, por në të gjithë botën. Unë grumbulloj emocione. ‘ “Gjithçka nuk do të jetë kurrë në rregull. Por ne duhet të përpiqemi për të. ‘

loading...