Test prej tri pyetjesh, vetëm gjenitë mund ta kalojnë

Test prej tri pyetjesh, vetëm gjenitë mund ta kalojnë

225
0

Testet profesionale për inteligjencë janë popullore për shkak se ofrojnë një formulë që lejon të krahasosh vetën tënde me njerëzit e tjerë.

Testi i Reflektimit Kognitiv është testi më i shkurtër i IQ në botë, pasi që përbëhet nga vetëm tri pyetje,

Ai vlerëson aftësinë tuaj për të ofruar zgjidhjen e një problemi, i cili mund të duket i thjeshtë në pamje të parë.

 

Sa më shpejt që e bën këtë, aq më inteligjent konsiderohesh.

 

Këto janë tri pyetjet:

 

 

  1. Një shkop dhe një top bejsbolli kushtojnë 1.10 euro në total. Shkopi kushton 1 euro më shumë sesa topi. Sa kushton topi?

 

  1. Nëse nevojiten 5 makina për t’i ndërtuar 5 pajisje për 5 minuta, sa do t’i nevojiteshin 100 makinave për t’i ndërtuar 100 pajisje?

 

  1. 3. Në një liqen, ka një copë toke. Çdo ditë, copëzat dyfishohet në madhësi. Nëse duhen 48 ditë që copëza të mbulojë tërë liqenin, sa do të duhej që copëzat e tokës të mbulojnë gjysmën e liqenit?

 

 

Përgjigjet:

 

  1. Topi do të kushtonte në të vërtetë 0.05 cent

 

  1. Do të duheshin 5 minuta për t’u prodhuar 100 pajisje.

 

  1. Do nevojiteshin 47 ditë për të mbuluar gjysmën e liqenit.