Studimi i ri: Gjumi i tepërt mund t’ju ‘çmend’!

Studimi i ri: Gjumi i tepërt mund t’ju ‘çmend’!

142
0

Njerëzit që flejnë më shumë se 9 orë në ditë janë më të rrezikuar nga çrregullimet e ndryshme nervore.

Studimi i ri thotë se shkencëtarët zbuluan se njerëzit që flinin nëntë orë gjatë natës ishin në rrezik të çrregullimit.

Ata treguan rënie të konsiderueshme në kujtesë dhe teste verbale pas shtatë vjetësh, shkruan Daily Mail.

Shkencëtarët thonë se koha më e ëmbël për gjumë është shtatë deri në tetë orë çdo mbrëmje.

Një listë e gjatë e studimeve vitet e fundit kanë lidhur sëmundjen e Alzheimerit me mungesën e gjumit.

Por gjithashtu gjumi i tepërt mund të ngrejë gjithashtu rrezikun e çrregullimit mizor të grabitjes së kujtesës, sipas hulumtimit.

Shkencëtarët zbuluan se njerëzit që flinin për nëntë orë ose më shumë në natë treguan një rënie të konsiderueshme të aftësive të kujtesës dhe gjuhës, shenja të hershme të demencës.

Ekipi i akademikëve nga Universiteti i Miami School Miller shikoi 5,247 hispanikë gjatë shtatë viteve.

Pjesëmarrësit, të gjithë të moshës midis 45 dhe 75 vjeç, ishin pjesë e Studimit / Studimit Shëndetësor të Komunitetit Spanjoll në mbarë vendin.