“Skifteri”, “Vigjilenca”, “Dekori”/ Ilir Demalia publikon dosjen me emra e shefave dhe...

“Skifteri”, “Vigjilenca”, “Dekori”/ Ilir Demalia publikon dosjen me emra e shefave dhe bashkëpunëtorëve të ish-Sigurimit të Shtetit që e ka përgjuar gjatë diktaturës

445
0

Gazetari Ilir Demalia ka publikuar në faqen e tij të Facebook, emrat e shefave dhe bashkëpunëtorëve të ish-Sigurimit të Shtetit, që e spiunonin nga vitit 1984 deri në vitin 1991. Demali thekson se emrat e shefave dhe operativëve të sigurimit është marrë nga dosje e tij. Ai shton se edhe pse ishte larguar nga Shqipëria në vitin 1990, Demalia thekson se aktiviteti i tij vazhdonte të monitorohej nga burime nga emigracioni.

 

 Postimi i plote

 

Bashkëpuntorë dhe operativët në dosjen 2A prej tetorit vitit 1984 – maj 1991

 

Shefat dhe operativët e Sigurimit që janë marrë me dosjen time, bashkëpuntorët dhe ata që kanë bërë raporte në Sigurim në Dosjen 2B-2A që nga Tetori i vitit 1984 deri në prill 1991, megjithëse isha i larguar nga Shqipëria në Korrik 1990, dosja vazhdonte e mbushej per aktivitetin tim jashte shtetit nga burimet e emigracionit.

 

Punëtorët operativ dhe shefat.

 

Zv/min Zylyftar Ramizi

 

Drejtori Degës se Brendeshme Tiranë Zef Loka

 

Zv/ Drejtori Degës së Brendëshme Tiranë

Pelivan Luçi

 

Zev/drejtor i Drejtorisë se Parë Ferdi Haxhiu

 

Shef i Seksionit Krimeve Politike Kol Hasa

 

Kryetar i degës dytë Mihallaq Sovjani

 

Operativi Lagjes Hamit Dhima

 

Operativ Bashkim Nebiu, Ajaz Isufi, Kujtim Hysaj, Zyber Çaco, Bashkim Nebiu, Hysen Minxhozi, Pajtim Sula, Seit Beqiri, Jashar Suda, Eduard Bala, Nazi Dumi, Ilir Vezioti.

 

Bashkëpuntorë të Sigurimit

 

  1. Vigjilenca?

 

  1. Dekori, reparti marangozeve në Kinostudio

 

  1. Fani regjizor në Kinostudio dhe nismetar I krijimit të PD-se në Kinostudio në dhjetor 1990

 

4.Modelisti …. Kinostudio

 

  1. Aparati… operator në Kinostudio
  2. Luani?

 

  1. Panairi, Rrahman Beqiri

 

  1. Skifteri Bajram Kulheku

 

  1. Çika?

Bazat që përdorte Sigurimi për takimet me bashkepuntorët në dosje

 

Gjimnazi

Keshtjella

 

Raporte derguar Degës Punëve të Brendeshme për aktivitetin armiqsor dhe plan arratisje

 

1 Violeta Koçi. Shefe Kuadrit në Kinostudio

 

2.Vasil Thanasi. Kryeinxhinjer dhe Kryetar I .Org Baze të Partisë në Kinostudio

 

  1. Josif Kromilla Zv/ Drejtor I Degës Prodhimit në Kinostudio APPSh

 

4.. Nikollaq Taja, Shef I Prapavijës APPSh

 

6.lir Muçollari (shofer I Parkut Delegacioneve)

 

7.Kujtim Mullaraj