Si të parandaloni alzheimerin dhe demencën

Si të parandaloni alzheimerin dhe demencën

239
0

Çfarë mund të bëni që të ndihmoni në parandalimin e alzheimerit dhe demencës? Ka disa mënyra që ua rekomandohen për parandalimin e këtyre dy sëmundjeve. Lajmi.net ua përcjell më poshtë:

Ndaloni konsumimin e duhanit

Bëni ushtrime

Konsumoni vitaminë B

Nxitni trurin tuaj në sfida

Kontrolloni veten për përdorim të alkoolit

Kujdesuni për sjelljen tuaj në shoqëri

Duhet ta keni parasysh se mësimi i gjërave të reja ju ndihmon të mbani shëndetin e trurit. Me sukses mund të parandaloni pasojat e izolimit duke u shoqëruar me njerëz të tjerë. Mund të ecni në natyrë me shoqëri apo çfarëdo aktiviteti që ju pëlqen.