Si të dilni gjallë nga një ashensor që bie, disa këshilla që...

Si të dilni gjallë nga një ashensor që bie, disa këshilla që nuk duhet t’i harroni për çdo rast

87
0

Fatkeqësisht, askush në këtë botë nuk mund të jetë kurrë plotësisht i sigurt nga rreziqet e jetës. Sidoqoftë, është në fuqinë tonë të zbulojmë paraprakisht se si duhet të veprojmë nëse e gjejmë veten në një situatë ekstreme. Në fakt, veprimi në kohë në një situatë të tillë mund t’ua shpëtojë jetën.

Më poshtë gjeni rekomandimet e inxhinierëve në lidhje me atë që duhet e nuk duhet të bëni nëse e gjeni veten në një ashensor që bie.

Në asnjë rrethanë nuk duhet të përpiqeni të hidheni në momentin e goditjes

Së pari, do të jetë shumë e vështirë të hidhesh kur je në rënie të lirë. Së dyti, kërcimi do të zvogëlojë shpejtësinë e rënies tuaj me të njëjtën sasi që po ndodh. Së treti, nuk ka asnjë mënyrë për të parashikuar se në cilën pjesë të trupit tuaj do të uleni, dhe për këtë arsye çfarë dëmi do të bëjë kërcimi për trupin tuaj.

 

Mos qëndroni drejt në këmbë

 

Kjo gjithashtu nuk është një ide e mirë, pasi një peshë që është dhjetë herë më e madhe se ajo e trupit tuaj do të bjerë mbi këmbët tuaja gjatë rënies. Kjo mund të çojë në dëmtime jashtëzakonisht të rënda.

 

Pozicioni më i mirë për ta bërë gjatë goditjes: shtrihuni në dyshemenë e ashensorit

 

Sapo të ndjeni se ashensori po bie, shtrihuni menjëherë në shpinë në dyshemenë e ashensorit. Në këtë pozicion, forca e goditjes do të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjithë zonën e trupit tuaj.

 

Nëse ka shumë njerëz dhe nuk mund të shtriheni, uluni ose përkulni gjunjët

 

Në këtë situatë, gjëja më e mirë që mund të bëni është të uleni në dyshemenë e ashensorit. Në këtë pozicion, ngarkesa në skeletin tuaj do të jetë më e vogël sesa nëse do të ishit në këmbë. Nëse ka shumë pak hapësirë, atëherë të paktën përpiquni të përkulni gjunjët, pasi kjo gjithashtu do të ndihmojë në zvogëlimin e forcës së goditjes.