Si ta evitoni bllokimin e hundës?

Si ta evitoni bllokimin e hundës?

343
0

Simptomat e ftohjes dhe gripit përfshijnë ethe, kollë, lodhje dhe hundë të bllokuara.  Bllokimi i hundës shkaktohet kryesisht nga inflamacioni i kanaleve të hundës. Sistemi imunitar i trupit tenton të luftojë të ftohtët ose virusin e gripit duke targetuar rajonet e prekura. Derisa antitrupat sulmojnë virusin, enët e gjakut rreth kanaleve të hundës fillojnë të rriten, duke e bërë trupin të krijojë një mukozë të trashë, e cila shkakton bllokimin e hundës. Zakonisht të ftohtët kalon brenda pesë deri dhjetë ditë dhe një hundë e bllokuar është faktori kryesor që kontribuon të ndihemi sipas motit. Mjekët rekomandojnë se mënyra më e mirë për t’iu shmangur sezonit të gripit është të pastroni duart rregullisht me sapun dhe ujë të ngrohtë. Kjo është mënyra më e mirë për të pastruar kanalet e hundës gjatë kohës së ftohtë dhe sezonit të gripit. Ndryshe, infeksionet e baktereve dhe ato virale shpërndahen përmes teshtimës, ku vetëm një teshtimë mund të shpërndajë deri në 100,000 baktere. Teshtima e vazhdueshme mund të shmanget përmes frymëmarrjes së thellë, duke mbajtur frymën deri në disa sekonda, thonë mjekët britanikë.

Shperndaje