Si pritet të transformohen kryeqendrat botërore (Foto)

Si pritet të transformohen kryeqendrat botërore (Foto)

148
0

Bota është duke u urbanizuar shumë shpejt dhe Kombet e Bashkuara parashikojnë se numri i njerëzve që banojnë në qytet, pritet të dyfishohet në vitin 2050. Për të akomoduar popullsinë në rritje, qytete si Parisi, New Yourk, Tokyo, etj., janë duke ndërtuar gjithmonë e më shumë ambiente banimi, shkolla, metro dhe parqe, si pjesë e një plani afatgjatë rizhvillimi. Disa prej qyteteve kanë filluar tashmë me zbatimin e planeve për transformimin e tyre, ndërsa të tjerë pritet të nisin së shpejti. Këto projekte miliarda dollarëshe, pritet të përfundojnë nga viti 2030 e në vijim dhe do të rritin kapacitetet strehuese të kryeqendrave botërore.

loading...