Shoqata “Malësia e Madhe” në Amerike dhuron buzëqeshje për familjet e tre...

Shoqata “Malësia e Madhe” në Amerike dhuron buzëqeshje për familjet e tre shtëpive të djegura në Bajzë të Kastratit M.Madhe

102
0

Dalëngadalë por, po rrisin shtat çdo ditë tre shtëpi të reja në lagjen Delaj të Bajzes së Kastratit. Pak kohë më parë qëne djegur tre shtepi, të tre familjeve Delaj , këtu në Bajzë të Kastratit M.Madhe. Mediat e ndryshme, ku përfshihen edhe tv Kopliku dhe revista “Fjala” me zërin e tyre e sensibilizuan ato ditë këtë ngjarje të dhimbshme për tre familje malësore. Dhe natyrshëm, ashtu siç e ka zakon Malësia, të gjithë u ngritën dhe po të gjithë po japin kontributin e tyre në këtë drejtim. Dhe ja, tashmë po ndertohën shtepi të reja për këto tre familje.

Image may contain: 1 person, sitting and indoor

Kësisoj herë pas herë trokasin njerëzit më zemër të madhe për të kontribuar për këto familje . Kështu edhe në paradrekën e së shtunës erdhen dy mysafirë nga Mali i Zi. I pari ështe Ruzhdi Gjokaj, malësor nga Tuzi me banim në Amerikë, kryetar i Shoqatës “Malësia” në Amerikë, dhe politikani i njohur malsor Nikollë Camaj. Këta të dy mysafirë janë pritur jo vetëm nga familjaret e tre familjeve, por edhe nga kryetari i Bashkisë Tonin Marinaj dhe zëvëndëskryetari Sytki Ndrecaj. Qëllimi i ardhjes se dy burrave fisnik Malësor ishte dorëzimi i tre zarfave me nga 2 mijë dollarë Amerikanë për tre kryerfamiljarët e shtëpive të djegura.

Image may contain: mountain, sky, house, outdoor and nature

Në këtë takim të ngrohtë dhe miqësor familjarët kanë falënderuar mysafirët për mbështetjen e dhënë, ndërkaq dy mysafirët kanë vlerësuar faktin se tashmë nuk ka kufi që i ndan vëllezërit e një gjaku, ndaj përherë do jemi pranë njëri- tjetrit. Në këtë linjë mendimi ka qenë edhe kryetari i Bashkisë Tonin Marinaj, i cili ka falenderuar dy malësorët nga Tuzi për këtë dhuratë të bërë familjeve të shtëpive të djegura.

loading...