Shkencëtarja shqiptare që merret me studimin e inteligjencës artificiale

Shkencëtarja shqiptare që merret me studimin e inteligjencës artificiale

333
0

Shqiptarët tashmë e kanë dëshmuar veten nëpër fusha të ndryshme brenda dhe jashtë vendit.

 

Një prej tyre është edhe Dr. Loina Prifti, e cila është hulumtuese në Katedrën e Informacioneve në Universitetin Teknik të Mynihut (TUM) në Gjermani, përcjell albinfo.ch.

 

Në kuadër të punës së saj, ajo merret edhe me studimin e inteligjencës artificiale.