Shkenca tregon përfundimisht 3 ushqimet që iu bëjnë të jetoni më gjatë

Shkenca tregon përfundimisht 3 ushqimet që iu bëjnë të jetoni më gjatë

355
0

Një studim shkencor ka lidhur konsumimin e çokollatës, verës dhe birrës në jetëgjatësinë tuaj. Një studim i vitit 2018 i udhëhequr nga Joanna Kaluza nga Universiteti i Varshavës ka matur efektet e ushqimeve në jetëgjatësi. Në mesin e ushqimeve, shkencëtarët përfshin çokollatën, verën dhe birrën, por edhe gjëra të tilla si kafeja dhe çaji. Pra, çfarë kanë të gjitha këto ushqime të përbashkët? Sipas studiuesve, është natyra anti-inflamatore e këtyre ushqimeve që i bën njerëzit të jetojnë më gjatë. Studimi u përqëndrua në një grup prej 68,000 burra dhe gra të moshës 45 deri në 83 vjeç. Konkretisht, gjetjet konkluduan se ata të cilët zakonet e të ngrënit ishin në përputhje me një dietë anti-inflamatore kishin një rrezik 20% më të ulët të vuajtjes së problemeve fatale kardiovaskulare dhe një rrezik 13% më të ulët të vdekjes nga kanceri.