Shenjat e gjuhës së trupit që ju ndihmojnë të kuptoni njerëzit

Shenjat e gjuhës së trupit që ju ndihmojnë të kuptoni njerëzit

364
0

Gjuha e trupit nuk është kurrë e gabuar, është shumë më e ndershme se fjalët tona. Por si t’i kuptoni njerëzit? Ka vërtet shumë shenja që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni një person sikur të ishte një libër i hapur.

 

Sigurisht, të dalësh shumë shpejt në përfundim është një rrezik që mund të dëmtojë miqësinë tonë. Sidoqoftë, të njohësh disa shenja tipike, mund të jetë e dobishme për të lexuar një person menjëherë sikur të ishte një libër i hapur dhe për të përcaktuar nëse ia vlen të vazhdosh më tej. Është e rëndësishme të kujtojmë se çdo person është i ndryshëm nga të tjerët dhe që të marrësh sinjalet është e nevojshme një përgatitje.

 

 

Si t’i kuptojmë njerëzit? Këtu janë shenjat që mund t’ju ndihmojnë ta kuptoni një person si një libër të hapur

 

Shenjat që ndihmojnë për të kuptuar një person bazuar në shtrëngimin e dorës

 

 

Mënyra se si një person shtrëngon duart në takimin e parë mund të jetë një nga shenjat që tregon personalitetin e tij. Ekspertët flasin për 3 lloje shtrëngimesh duarsh:

 

Përulur: pëllëmba e kthyer lart:

 

Dominues: pëllëmba poshtë;

 

Neutral: duart e të dy njerëzve janë në të njëjtin pozicion.

 

Herën tjetër që bëni një njohje të re, shikoni duart e bashkëbiseduesit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni personin që sapo keni takuar. Nëse ka një qëndrim mbizotërues është një nga shenjat që përgjithësisht merr pak parasysh mendimet e të tjerëve. Një shtrëngim i përulur ose neutral tregon se personi ka nevojë t’ju bindë për diçka.

 

 

Shenjat për të kuptuar një person bazuar në buzëqeshje

 

Shih se si buzëqesh një person. Pas një përvoje të vogël do të jetë e lehtë të bësh dallimin mes një buzëqeshje të rreme dhe një të vërtetë, sepse ka disa shenja që vijnë në ndihmën tuaj.

 

Buzëqeshja e sinqertë: qoshet e buzëve janë ngritur, ka rrudha rreth syve; lëkura nën ballë mund të ulet pak

 

Buzëqeshja e rreme: pjesa e sipërme e fytyrës nuk lëviz, ndërsa qoshet e buzëve lëvizin larg njëra-tjetrës.

 

 

Shikoni gjestet emblematike

 

Ne të gjithë bëjmë disa gjeste që kuptohen nga njerëzit rreth nesh, ato janë të ashtuquajturat gjestet emblematike. Pra, shikoni se si personi i përdor ato në komunikim, do t’ju ndihmojnë ta lexoni atë si një libër i hapur:

 

Gjestet duhet të korrespondojnë me atë që personi po flet

 

Gënjeshtrat mund të zbulohen lehtë për shkak të disa shenjave:situata në të cilat gjestet nuk korrespondojnë me fjalët e folura nga një person ose shprehjet e tyre të fytyrës. Në këtë rast, gjuha e trupit është ajo që duhet të besoni.

 

Shikoni mënyrën e mbajtjes së duarve për të kuptuar një person

 

Pozicioni i duarve është gjithashtu një nga shenjat që mund t’ju ndihmojë të lexoni një person si një libër i hapur.

 

Duart e mbyllura pothuajse gjithmonë tregojnë ankth ose humor të keq:

 

Shtrënguar dhe grusht

 

Duart së bashku.

 

E njëjta vlen edhe për një situatë në të cilën një person mban një objekt të vogël me të dyja duart.

 

Shikoni në pëllëmbë

 

Pëllëmba në parakrahun tuaj është një nga shenjat që tregon se një person po përpiqet të mbajë prapa ndjenjat negative. Kjo është një përpjekje e pandërgjegjshme për të qetësuar dhe stabilizuar gjendjen shpirtërore.

 

Ulur poshtë, së bashku me pëllëmbët do të thotë se personi është i stresuar.

 

Duart në gjunjë, duke lëvizur do të thotë se është koha për të përfunduar bisedën.

 

Shih se si ndryshon pozicioni i duarve të tyre

 

Kur i vendosim duart prapa shpinës, në mënyrë të pandërgjegjshme, tregojmë pjesët e pambrojtura të trupit tonë. Këtu është një nga shenjat që tregon një person i cili do ta bëjë këtë gjest vetëm kur të ndihet i qetë. Me shumë gjasa, ai nuk ka asgjë për të fshehur dhe është plotësisht i sinqertë me ju.

 

Vlerësoni nivelin e tyre të stresit

 

Masa të vogla si prekja e flokëve dhe gjëra të tjera të vogla tregojnë një person të shqetësuar.

 

Burrat kanë tendencë të prekin më shpesh fytyrat e tyre

 

Gratë prekin qafën, rrobat dhe flokët.

 

Këto veprime ndihmojnë në stabilizimin e ritmit të zemrës dhe qetësimin.

 

Këmbët janë një nga shenjat kryesore të trupit tonë

 

Tundja e këmbës është një nga shenjat që na lejon të kuptojmë një person. Në këtë rast tregon se bashkëbiseduesi ndihet i parehatshëm. Por kjo nuk është gjithmonë e vërtetë, ka disa gjëra që duhet të dini:

 

Kur një person fillon të shkundë këmbët më shpejt, është ndoshta sepse ai ka ndjerë diçka.

 

Kur një person papritmas ndalon, kjo do të thotë se gjendja e tij e humorit është ndryshuar në mënyrë dramatike, ndoshta në një mënyrë negative.

 

Shikoni shenjat e sjelljes së një personi. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni njerëzit

 

Këmbët e hapura: personi po përpiqet të gjejë një bazë për të besuar. Kjo do të thotë se ka diçka që e bën atë të parehatshëm. Sa më e madhe të jetë distanca midis këmbëve, aq më i shqetësuar është ai.

 

Këmbët e kaluara: pozicioni i kundërt. Është e vështirë të rezistosh, kështu që në rast rreziku të mundshëm, nuk do të ketë shumë që ky person do jetë në gjendje të bëjë. Kjo do të thotë se ai nuk po mendon për ndonjë rrezik në atë moment dhe ndihet i qetë.