Rudy Giuliani përballet me mundesi përjashtimi nga Shoqata e Avokatëve të Shtetit...

Rudy Giuliani përballet me mundesi përjashtimi nga Shoqata e Avokatëve të Shtetit të New York-ut

175
0

Nga Josh K. Elliott  Global News

 

Shoqata e Avokatëve të Shtetit të New York-ut (NYSBA) po konsideron perjshtimin e Rudy Giuliani si një anëtar i saj, pasi avokati i presidentit bëri thirrje për “gjykim me luftë” përpara sulmit pro-Trump në Kapitolin e SHBA të Mërkurën e kaluar.

 

Shoqata njoftoi një hetim mbi sjelljen e Giuliani të hënën, në përgjigje të sulmit të dhunshëm të nxitur sipas tyre nga Presidenti i SHBA Donald Trump dhe aleatët e tij më 6 janar në Washington, D.C.

 

“Presidenti nuk veproi vetëm,” tha NYSBA në një deklaratë të hënën. U shtua se Giuliani ndihmoi ngritjen e protestuesve me pretendime të pabazuara të mashtrimit të votuesve – pretendime që tashmë janë diskredituar plotësisht në dhjetëra beteja gjyqësore që nga 3 nëntori.

 

“Nëse jemi gabim, do të trajtohemi si budallenj, por nëse kemi të drejtë, shumë prej tyre do të shkojnë në burg,” i tha Giuliani turmës të Mërkurën, ndërsa shpalli ato pretendime të gabuara. “Le të provojmë me gjyq luftimesh”.

 

NYSBA shtoi se ka marrë qindra ankesa në lidhje me Giulianin në muajt e fundit, pasi ish-kryetari i Bashkisë së New York-ut ka shpallur vazhdimisht teoritë e komplotit të presidentit në gjykatë dhe në konferenca shtypi.

 

“Në secilën dhe çdo instancë, këto veprime u hodhën poshtë në mënyrë të përshtatshme nga gjykatat në të cilat ishin sjellë,” theksoi NYSBA.

 

NYSBA citoi gjithashtu aktet nënligjore të saj, të cilat thonë se “asnjë person që mbron rrëzimin e qeverisë së Shteteve të Bashkuara, ose të ndonjë shteti, territori ose posedimi i saj, ose i ndonjë nënndarje politike në të, me forcë ose mjete të tjera të paligjshme, nuk do të bëhu anëtar i Shoqatës. ”

 

NYSBA nuk mund të revokojë licencën e Giuliani për të ushtruar profesionin e avokatit, por heqja e tij nga shoqata do të ishte një qortim i ashpër për te, sipas zëdhënësit Susan DeSantis.

 

“Ne besojmë se hera e fundit që kemi hequr një anëtar që nuk ishte ne akordance me ne, përkon me vitin 1904”, tha DeSantis për NBC News.

 

“Ne kemi pasur aktet tona nënligjore aktuale që vendosin procesin për heqjen e një anëtari që nga vitet 1970 dhe asnjëherë nuk i kemi përdorur ato për të hequr një avokat i cili nuk ishte shkarkuar tashmë.”

 

Shoqata thotë se do t’i sigurojë Giuliani procesin e duhur, duke përfshirë mundësinë për të mbrojtur veprimet e tij.

 

“Ne nuk mund të qëndrojmë duarkryq dhe t’i lejojmë ata që synojnë të të demtojne strukturën e demokracisë sonë të mos kontrollohen,” tha NYSBA në deklaratën e saj.

 

Giuliani nuk kishte argumentuar një çështje në gjykatë për më shumë se dy dekada para se të binte dakord për të luftuar humbjen e zgjedhjeve të Trump në fillim të nëntorit. Ai e nisi atë fushatë me një konferencë të çuditshme për shtyp në parkingun e Four Seasons Total Landscaping, pranë një librarie për të rritur në Filadelfia, Pra., Më 7 nëntor. Giuliani prezantoi pretendimet e tij të pabazuara për mashtrim të votuesve në atë konferencë, ashtu si zgjedhjet u thirrën më në fund për Joe Biden.

 

Më vonë në nëntor, Giuliani përsëriti pretendimet e tij të pabazuara për mashtrim të votuesve në një konferencë të gjatë shtypi së bashku me atë që ai e quajti një “forcë elite greve” të avokatëve. Giuliani u duk se djersiti nëpër ngjyrosjen e flokëve ndërsa ofronte përshtypje filmi dhe asnjë provë për të mbështetur pretendimet e tij.

 

Ai më pas ia dha fjalën Sidney Powell, një avokate dhe mbështetëse e QAnon e cila paraqiti teorinë e saj se Komunistët, Hillary Clinton, Venezuela dhe fantazma e Hugo Chavez kishin komplotuar për të grabitur Trump për rizgjedhjen!

 

Ekipi i Giuliani më vonë ndërpreu lidhjet me Powell, i cili gjithsesi vazhdoi të zhvillonte një betejë mashtruese kundër rezultateve të zgjedhjeve.

 

Giuliani pësoi disfatë pas disfate në gjykatë dhe u përball me disa qortime therëse nga gjykatësit që hodhën poshtë çështjet e tij.

 

“Akuzat për padrejtësi janë serioze. Por thirrja e zgjedhjeve të padrejta nuk e bën atë të tillë ”, tha një panel prej tre gjyqtarësh në një vendim. “Akuzat kërkojnë akuza specifike dhe më pas prova. Nuk kemi asnjë këtu. ”

 

Një gjykatës tjetër tha që një çështje Giuliani ishte “si Përbindëshi i Frankenstein … qepur rastësisht së bashku”.

 

Giuliani gjithashtu u përpoq të pranonte çështjen e tij te ligjvënësit republikanë në disa shtete, në një përpjekje të dështuar për t’i bërë ata të përmbysnin vullnetin e votuesve. Për shembull, në Miçigan, ai solli një dëshmitar i cili tashmë ishte diskredituar në gjykatë, duke vendosur një shkëmbim luftarak midis gruas dhe një ligjvënësi të GOP që shpejt u bë virale.

 

Giuliani më vonë doli pozitiv për COVID-19 dhe u shërua falë një kokteji eksperimental të ilaçeve, në të cilin pak amerikanë kanë qasje.

 

Biden fitoi votën e popullit me 7 milion dhe mundi Trump në Kolegjin Zgjedhor me një diferencë më të madhe se fitorja e presidentit në 2016. Asnjë provë e mashtrimit sistematik të votuesve nuk është gjetur, pavarësisht pretendimeve të rreme të Trump për të kundërtën.

 

Demokratët filluan procesin e fajësimit të Trump për herë të dytë të hënën, duke përmendur rolin e tij në nxitjen e trazirave.

 

Giuliani ishte i lidhur në përpjekjet e Trump për të ushtruar presion ndaj Ukrainës për të hetuar rivalin e Biden në fund të vitit 2019, gjë që çoi në thirrjen që Trump pa fajësuar herën e parë. Trump më vonë u shpall i pafajshëm në Senatin e kontrolluar nga Republikanët, pas një gjyqi pa dëshmitarë.

 

Biden fitoi zgjedhjet dhe do të betohet si president në 20 /Global News