Rreth dhe per Murin e Berlinit

Rreth dhe per Murin e Berlinit

89
0

  • Rënia e Murit të Berlinit ndodhi prej një gabimi
  • Muri i Berlinit ishte ngritur më shumë se 15 vjet pas nisjes së Luftës së Ftohtë
  • Muri i Berlinit ishin në fakt dy mure
  • Më shumë se 100 njerëz gjetën vdekjen në përpjekje për të kaluar Murin
  • Më shumë se 5000 persona u arratisën, duke kaluar mbi dhe nën Murin e Berlinit
  • John F. Kennedy u shpreh i çliruar kur u ngrit Muri
  • Gjermania Lindore e quajti Murin “Mburoja Antifashiste”
  • Porta e Brandenburgut ka qenë dikur pjesë e një muri të shekullit 18
  • Një copë e Murit ndodhet në banjën e një kazinoje në Las Vegas

 

loading...
Shperndaje