Rosita Viola, e ftuar nga Landi Hajazi, takon komunitetin shqiptar në zyrën...

Rosita Viola, e ftuar nga Landi Hajazi, takon komunitetin shqiptar në zyrën e re të Kremones

815
0

Të shtunën e kaluar, 16 mars, Rosita Viola, këshilltare e Bashkisë së Kremones, u takua me komunitetin shqiptar në selinë e re në Via Cadore që shoqata po rinovon.

 

Të shtunën e kaluar, 16 mars, Rosita Viola, këshilltare e Bashkisë së Kremones, u takua me komunitetin shqiptar në selinë e re në Via Cadore që shoqata po rinovon. Shoqata e Shqipërisë së Re të Kremones dhe Provincës nderohet nga Nënkryetari i Këshillit të Jashtëm dhe të Ri të Shqipërisë, Hajazi LANDI, Sotiraq Kureta (sekretar) me Zyber Tahiraj. Hajazi para së gjithash falënderoi Rosita Viola për praninë dhe i dërgoi asaj një dëshirë për një rikthim të shpejtë tek Eduart Plaku, duke u shpjeguar atyre që ishin të pranishëm angazhimet e punës për rregullimin përfundimtar të së njëjtës faqe që komuna dha në hua. “Ka ende shumë punë për të bërë”, – vuri në dukje Landi, – por me ndihmën e vullnetarëve, të cilët i falënderoj, do të kemi sukses në qëllimin tonë duke i dhënë komunitetit një shtëpi të këtij emri. Pastaj u hap diskutimi. Shumë janë pyetjet e atyre që janë të pranishëm në Viola, në veçanti për çështjet e shtetësisë dhe si të jetojnë më mirë qytetin

Rosita Viola u shpreh shumë i kënaqur me takimin që “përfaqëson vizualisht një mënyrë për të arritur gjithnjë më mirë qëllimin e integrimit maksimal. Në fakt, shoqata e Shqipërisë së Re mori pjesë në thirrjen për oferta në fund të vitit të kaluar dhe fitoi premisat për t’u restauruar në një hapësirë ​​në komunë që dëshironi të shpërndani në zyrat e shoqatave. Ka pasur shumë pyetje që më kanë adresuar në veçanti për ligjet e reja për shtetësinë dhe për organizimin e takimeve informative në mënyrë që të njohin dhe të njihen më mirë me njëri-tjetrin. Shkurtimisht, një takim i bukur që tregon se si integrimi i grupeve të ndryshme etnike nuk është vetëm e dëshirueshme, por e mundshme “.

 

Së fundi, Hajazi LANDI theksoi se “takimi ishte i bukur dhe interesant për të gjitha ato gjëra që kemi diskutuar dhe falënderuar Rosita Viola për angazhimin e saj në këto çështje dhe falënderuan grupin që vazhdon të punojë për të rregulluar shtëpinë tonë”.