“RELIKAJ”MODELI I NJE BIZNESI TE SUKSESSHEM , POR EDHE SHEMBULLI I NJE...

“RELIKAJ”MODELI I NJE BIZNESI TE SUKSESSHEM , POR EDHE SHEMBULLI I NJE HUMANIZMI 250 FAMILJEVE MALESORE DHURATE PER FESTA

263
0

Nga : Gëzim Vuçaj

 

Ende më mbetet një ëkuacion i pa zgjidhëshem në mëndjen time .Cili është i pa shpirt , kapitalisti apo pushtetari ? Realisht pergjigjëja e kësaj pyetje më mundon prej shumë kohesh , por pr hirë të së vertetes, këto kohët e fundit , vazhdoj gjithënjë të pyes … Si ka mundeësi , pushtetaret e çdo ngjyre qofshin ata , tjetersohen , harrojnë se dikur nuk ishin në atë karrige , dhe nuk kujtohen se po një ditë nuk do jenë në atë karrige . E them këte se vertetë në 6 javë emision në Tv Kopliku të titgulluar “Jete Tjeter” . Njoha një realitet që nuk e kisha njohur në shumë vite . Njerzë në vuajtje , deri në mjerim , ku realisht edhe pëna e ”Migjenit” do të ishte e pa fuqishme per të pershkruar at realitet që ne gjetem , prekem dhe filmuam me kameren tonë . Por serish duhet thënë e vereteta “lakuriq”. Ato familje me duar të mpita , me fytyra të zverdhura e me sy të jeshilta , në brëndësinë e trupit të tyre, s’bashku me mjerimin dhe varferinë , strukej shpirti njerzor. E ky shpirt , nuk e kish humbur besimin se kjo toke , kjo shoqeri ka ëmnde njerzë me shpirt human , me solidaritet njerzor . Dhe pa medyshje këta njerzë nuk i mungojnë shoqerisë sonë . E kemi cituar edhe herë të tjera , Shqiptaret , Malësoret e Amerikes , atje ku kapitalizmi nuk qënka i pa shpirt , siç na e paten thënë , por vertete me shpirt njeriu ishin këta njerzë . Dhe ja erdhen dhe e bënë me shtepi familjen që jetonte në pleherat e qytetit të Koplikut . Në krye të tyre ishte Petrit Melakuqi , një djalë sa fisnik , aq edhe i vullnetshem deri në hekursi per të kryer misionin human .Dhe e kreu . Po kështu edhe mjaftë të tjere me kontributin e tyre , sejcili sipas mundësisë , Gjeke Bzhetaj nga Italia , por edhe Kristjan Mujaj , Hegert Paja edhe Biq Peri edhe Suela edhe lista shtohet çdo dite , skuadra jonë “Jete Tjeter” rritet me shpirtin solidar per të zbutur varferinë në familjet Malësore . E kemi cituar edhe herë të tjera e filluam këte mission me kontributin e biznesmenit Paulin Doda , por tashme kemi edhe të tjere si Gemisteri Sela 1 , apo edhe ….

 

… “RELIKAJ”MODELI I NJE BIZNESI TE SUKSESSHEM , POR EDHE SHEMBULLI I NJE HUMANIZMI 250 FAMILJEVE MALESORE DHURATE PER FESTA

 

Atë që mbase njerzit në nevojë e presin , e kerkojnë nga shteti , pra nga Drejtoritë dhe Zyrat e Sherbimit Social , nga Bashkia apo çdo tjeter instucion Shtetëror , kjëta njerzit në nevojë e gjejnë mbeshtetjen tek shpirti human i biznesmenit Ramadan Likaj . Ky i fundit tanimë prej dy vitesh , menjeherë sapo pati ikur nga karriga e kreut të Bashkisë Koplik , pikërisht nga karriga e presidentit të kompanisë ”Relikaj” kompani kjo e themeluar këtu e 20 vite më parë po nga vetë ky , kontribuon për njerzit në nevojë . Kështu ka ndodhur edhe diten e premte , ku në mjediset luksoze , madje modeli i një kompanie pasqyrë në të gjitha aspektet , plot 250 Kryefamiljar kanë marr dhuraten e kompanisë “Relikaj” me ushqime , për të gezuar festat me familjet e tyre , me tavolinen plot . Shumë prej atyre që intervistuam , madje ndonjeri edhe me lotë gëzimi nder sy shprehej : zoti ia baftë misir, iu rrite ndera e respekti , ketij njeriu me zemer të madhe . Mjaft impersionuese ishte edhe nje fakt realisht disi prekes , teksa po shprehej njera nga te intervistuarat para mikrofonit për veshtersit e jetes me burr dhe vetë e smurë . Vjollca Lika , bashkëpronarja e kompanisë ”Relikaj” iu afrua komunikoj më të dhe … natyrisht nje dhuratë ekstra për te kjo familje për vit të ri . Eshtë ky realiteti njerzor që perjetojnë jo pak familje në M.Madhe , ndaj kerkohet që edhe biznese të tjera , edhe pushteti vendor të mos kenaqet”me “lemoshen” qeveritare ndihme sociale , për të gezuar sado pak këto familje . Ndaj duke perfunduar këto rradhe, vlersojme faktin se …. “RELIKAJ” PO I BASHKOHET SKUADRES SONE TE MADHE PER të NDIHMUAR NJERZIT NE NEVOJE…. JETE TJETER VAZHDON…

loading...