Raporti i Antimafias italiane: Bandat shqiptare, më të rrezikshmet

Raporti i Antimafias italiane: Bandat shqiptare, më të rrezikshmet

287
0

Në raportin e fundit semestral, të publikuar nga Antimafia italaine, bandat shqiptare janë konsideruar si më të rrezikshmet të huaja. Në raport citohet se “sjellja e dhunshme brenda bandës rezulton efektive jo vetëm për pazare kriminale, por edhe për të zgjidhur sherre mes grupeve kriminale që operojnë”. Shqetësues shihet edhe fakti se vitet e fundit, brenda këtyre bandave po bëhen pjesë edhe të rinj. DIA nuk ka dyshim që kriminaliteti shqiptar është organizata e huaj më e pranishme në rang kombëtar në Itali. “Dhe disa nga aktivitetet kryesore bëhen në bashkëpunim me segmente italiane të krimit, si narkotrafiku, shfrytëzimi i prostitucionit dhe krimet kundër pasurisë”, thuhet në raport.