Rama sot në Itali, merr pjesë në Forumin Rajonal të vendeve të...

Rama sot në Itali, merr pjesë në Forumin Rajonal të vendeve të Europës Qëndrore e Jugore

175
0

Rama sot në Itali, merr pjesë në Forumin Rajonal të vendeve të Europës Qëndrore e Jugore

Kryeministri Edi Rama teksa hyn në ambientet e Ministrisë së Jashtme italiane

Prej ditës së djeshme, kryeministri Edi Rama, ndodhet në Romë ku pritet të marrë pjesë në Forumin Ndërqeveritar të Bashkëpunimit Rajonal mes vendeve të Europës Qëndrore e Jugore.

 

Forumi do të që do të mbahet sot në ambientet e Ministrisë së Jashtme Italiane.

 

Takim do të drejtohet nga kryeministri italian Giuseppe Conte, dhe pjesëmarrëse janë 17 vende; 9 prej tyre anëtare të Bashkimit Europian; Bullgaria, Kroacia, Polonia, Republika Çeke, Rumania, Sllovakia, Sllovenia e Hungaria, Italia. Ndërsa 5 vendet e tjera janë ende në perspektivën e hyrjes në BE si Shqipëria, Serbia, Maqedonia e Veriut, Bosnja, Hercegovina e Mali i Zi.