“Punoni me orë të gjata ose…”/ Elon Musk mbyll zyrat e Twitter,...

“Punoni me orë të gjata ose…”/ Elon Musk mbyll zyrat e Twitter, ç’po ndodh me kompaninë?

99
0

Twitter u ka thënë punonjësve se ndërtesat e zyrave të kompanisë do të mbyllen përkohësisht, menjëherë. Sipas BBC, punëtorëve iu tha se zyrat do të rihapen të hënën më 21 nëntor pa u dhënë një arsye për lëvizjen. Njoftimi vjen mes raporteve se një numër i madh i stafit po largoheshin pasi pronari i ri Elon Musk u bëri thirrje atyre që të regjistroheshin për orë të gjata me intensitet të lartë ose të largoheshin.

 

“Ju lutemi të vazhdoni të pajtoheni me politikën e kompanisë duke u përmbajtur nga diskutimi i informacionit konfidencial të kompanisë në mediat sociale, me shtypin ose gjetkë”, thuhej më tej në mesazh.

 

Musk i tha stafit të Twitter se ata duhej të angazhoheshin për të punuar me orë të gjata dhe do të duhej të ishin jashtëzakonisht të dhënë ose të largoheshin nga kompania.

 

Në një email drejtuar stafit, pronari i ri i firmës tha se punëtorët duhet të pajtohen me zotimin nëse duan të qëndrojnë. Ata që nuk u regjistruan deri të enjten më 17 nëntor, do t’u jepet pagesa e tre muajve, tha Musk. Në fillim të këtij muaji kompania tha se po shkurtonte rreth 50% të fuqisë së saj punëtore./Skynews