Publikohen për herë të parë dokumentet e CIA-së për UFO-t

Publikohen për herë të parë dokumentet e CIA-së për UFO-t

193
0

Në internet po qarkullojnë së fundmi disa dokumenta të deklasifikuara të CIA-s mbi UFO-t. Këto dokumenta mund të shkarkohen dhe përmbajnë të gjithë informacionin që CIA ka mbi objektet e panjohura fluturuese pasi një burrë skanoi me dorë mijëra faqe informacioni dhe i ngarkoi ato në faqen e tij të internetit. John Greenewald Jr, i cili drejton uebfaqen e UFO-ve The Black Vault, ka publikuar një arkiv masiv të shkarkueshëm për çdo rast të Fenomeneve Ajrore të Identifikuara që qeveria amerikane i quan UFO.

 

Ai kaloi vite duke skanuar faqe të shumta nga dokumentet e Aktit të Lirisë së Informacionit. Dokumentet erdhën nga agjenci të ndryshme dhe mban 2.2 milion faqe informacione mbi UFO-t. Greenewald tha: “Rreth 20 vjet më parë, unë kisha luftuar për vite me radhë për të marrë të dhëna shtesë të UFO-ve të lëshuara nga CIA. “Kam marrë një kuti të madhe, me nja dy mijë faqe, dhe më duhej t’i skanoja në një faqe në të njëjtën kohë”. Dhe megjithëse ky informacion ka qenë i disponueshëm për publikun, nuk është saktësisht i lehtë për tu gjetur.

 

Disa nga raportet, duke përfshirë një në lidhje me shpërthimet misterioze në një qytet rus dhe një tjetër me një tregim të dorës së parë të një shikimi të çuditshëm të një objekti fluturues pranë Bakusë, kryeqyteti i Azerbajxhanit, janë lloji i leximeve që mund të prisni të gjeni në një roman që ngjan më shumë me trillimet shkencore sesa dokumente zyrtare të qeverisë.

 

Por disa nga dokumentet janë të vështira për t’u lexuar dhe për çfarë saktësisht janë përdorur është e paqartë. Greenewald i tha se agjencia e inteligjencës i bashkoi dokumentet në një format “të vjetëruar” që e bën të vështirë analizimin e koleksionit