Pse inovacioni është çelësi për një të ardhme pa tym? Shembulli që...

Pse inovacioni është çelësi për një të ardhme pa tym? Shembulli që sjell Britania e Madhe

294
0

Sot, Britania e Madhe ka një nga nivelet më të ulëta të prevalencës së pirjes së duhanit në Evropë, një dëshmi e punës së qeverive të njëpasnjëshme në përqafimin e reduktimit të dëmit të duhanit si një strategji për të plotësuar rregulloret që synojnë parandalimin dhe ndalimin e pirjes së duhanit. Në të vërtetë, është arritur një progres i rëndësishëm deri më tani, duke pare Mbretërinë e Bashkuar që arrin normat e pirjes së duhanit në 14.1 përqind nga 30 përqind që ka qenë 30 vjet më parë.

Një qasje e bazuar në prova, e mbështetur në kërkime shkencore duke shfrytëzuar potencialin e alternativave më të mira ndaj cigareve për burrat dhe gratë që do të vazhdonin të pinin duhan, ka ndihmuar në përshpejtimin e këtij ndryshimi në vitet e fundit. Por, përkundër këtyre përpjekjeve, ka ende rreth shtatë milion të rritur në Mbretërinë e Bashkuar që pinë sot duhan sot, dhe dy të tretat e tyre që thonë se duan të heqin dorë prej tij.

 

Një numër në rritje i autoriteteve shëndetësore, përfshirë ato në Mbretërinë e Bashkuar, pranojnë se alternativat dhe cigaret elektronike janë dukshëm më pak të dëmshme sesa pirja e duhanit për ata duhanpirës që do të vazhdonin të pinin duhan. Ata mbështesin cigaret elektronike të përdoren si një mjet efektiv i reduktimit të dëmit për të plotësuar strategjitë ekzistuese të krijuara për të dekurajuar fillimin dhe inkurajuar ndërprerjen e pirjes së duhanit.

 

Hulumtimet e fundit të qeverisë britanike për shëndetin publik tregojnë se pirësit e duhanit në Britaninë e Madhe hamendësojnë se alternativat janë po aq të dëmshëm sesa pirja e cigareve.

 

 

Përveç kësaj, shumë njerëz gabimisht supozojnë se pjesa më e madhe e dëmit të pirjes së duhanit vjen nga nikotina, ndërsa në fakt ka një konsensus shkencor që nikotina, megjithëse nuk krijon varësi dhe nuk përmban rreziqe, nuk është shkaku kryesor i sëmundjeve të lidhura me pirjen e duhanit. Shkaku kryesor janë kimikatet e dëmshme që çlirohen ose gjenerohen nga djegia e duhanit dhe që gjenden në tym.

 

Si një kompani duhani, PMI është e përkushtuar për të mundësuar një të ardhme pa tym duhani. Gjatë dhjetë viteve të fundit, ata kanë investuar më shumë se 7.2 miliardë dollarë në kërkimin, zhvillimin dhe testimin e alternativave pa tym. Ata kanë zhvilluar IQOS një pajisje me ngrohje pa djegie qe ngroh por nuk djeg duhanin, duke ofruar një alternativë më të mirë për duhanpirësit. Ata udhëhiqen nga një program rigoroz vlerësimi të drejtuar nga shkenca, i cili është i hapur e transparent dhe që rezultatet mund të shihen dhe të verifikohen në mënyrë të pavarur nga komuniteti i gjerë shkencor.

 

Për të qenë të qartë, produktet pa tym nuk janë totalisht të padëmshëm dhe zgjedhja më e mirë për duhanpirësit është të lënë duhanin dhe nikotinën krejtësisht.

Për dekada, Mbretëria e Bashkuar ka mbështetur politikat e reduktimit të dëmit të duhanit, duke u përqendruar në kontrollet dhe masat që parandalojnë njerëzit nga pirja e duhanit dhe inkurajojnë përdorimin e alternativave pa tym për ata të rritur që përndryshe do të vazhdonin të pinin duhan.

 

PMI është e përkushtuar të punojë me qeverinë, rregullatorët dhe organet shëndetësore për të siguruar që të rriturit që përndryshe do të vazhdonin të pinin duhan, të kenë shansin më të mirë për të braktisur cigare për gjithnjë. Duke vepruar kështu, ata mund të luajnë rolin e tyre në ndihmë të shëndetit publik dhe së bashku ta bëjnë realitet që viti 2030 të jetë pa tym duhani.