Pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe?

Pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe?

706
0

Qabja në Mekë është vend i shenjtë ku besimtarët muslimanë e vizitojnë për të kryer njërin nga obligimet e tyre kryesore, haxhin, si dhe është cilësuar si vendi më i vizituar në tokë. Por a e keni dëgjuar se aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe? Qabja është vendi më i qetë në tokë, mban një numër të madh të njerëzve gjatë gjithë vitit por thuhet se asnjëherë në historinë e saj nuk ka kaluar asnjë aeroplan në këtë zone. Madje edhe besimtarët muslimanë që shkojnë ta vizitojnë vendin e shenjtë aterojnë në një aeroport tjetër dhe pastaj marrin transport rrugor deri në MeMbi arsyet prapa këtij fakti ende nuk ka ndonjë pajtueshmëri të plotë. Disa kanë thënë se arsye është se ajo është krijuar në qendër të tokës dhe ekziston një fushë magnetike, pra graviteti është i jashtëzakonshëm. Mirëpo këtë tezë e kanë rrëzuar disa të tjerë, të cilët thonë se po të kishte gravitet edhe ndërtimi i këtij objekti do të ishte i pamundur. Mirëpo arsyeja e vetme është për të mos i penguar pelegrinët gjatë ritualit të tyre. Meka është një vend me vise malore dhe zhurma e krijuar nga avionët do t’i pengonte besimtarët.