Protesta të dielën, SHBA-qytetarëve: Shmangni pikat e grumbullimit

Protesta të dielën, SHBA-qytetarëve: Shmangni pikat e grumbullimit

356
0

Dy ditë para protestës së opozitës së bashkuar, Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës iu ka bërë apel qytetarëve të saj, që të shmangin lëvizjet në zonat ku pritet të grumbullohen protestuesit. Në reagimin e ambasadës theksohet se kohëzgjatja e protestës është e panjohur, ndërsa thekson se në protestat e fundit është përdorur edhe dhunë prej protestuesve.

 

 

 

Ambasada e Amerikës në Tiranë  gjithashtu tregon edhe vendet se ku pritet të protestohet, duke përcjellë edhe një mesazh të prerë për qytetarët e saj që të kenë kujdes dhe të ndjekin me vëmendje median për zhvillimet mbi protestën e së dielës.

 

Njoftimi i ambasades:

Vendndodhja: Pikat e grumbullimit përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në zonat e mëposhtme në Shqipëri:

 

Ndërtesa e Parlamentit (Tiranë)

 

Zyra e Kryeministrit (Tirana)

 

Ndërtesa të tjera qeveritare (Tiranë)

 

Ngjarja: Një demonstratë e madhe pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 2 qershor 2019, duke filluar rreth orës 7:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Kohëzgjatja e demonstratës së pritshme është e panjohur. Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur kanalet e ujit dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat.

 

Personeli i Ambasadës së SHBA-së dhe anëtarët e familjes janë drejtuar për të shmangur të gjitha pikat e grumbullimit dhe vendet ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

 

Veprimet që duhen marrë:

 

-Shmangni grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

 

-Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj.

 

-Monitoroni mediat lokale për përditësime.

 

-Mbani një profil të ulët