Prodhuesi i verës e ruan në thellësi të detit…

Prodhuesi i verës e ruan në thellësi të detit…

294
0

Në Kroaci në gadishullin Peljesac është një prodhues verërash i cili i bën gjërat ak ndryshe nga të tjerët.

Ai quhet Edi Bajurin dhe prodhon verë nën ujë. Ai vendos shoshe balte të mëdha në thellësi të detit dhe i lë aty për një periudhë të gjatë kohore para se të hapë njërën prej tyre. Periudha kohore në të cilën a ii lë ato në ujë është tek një vit e gjysmë deri në 2 vjet.

Temperature në thellësi të detit është ideale për verën e kuqe tregon ai. Qetësia e detit është një element i rëndësishëm për verën dhe i shton asaj një element në shije që nuk e ofron asgjë tjetër.Sigurisht që dallimi në shije mes verës së bërë në mënyrë të zakonshme në but është i lartë kur krahasohet me verën e prodhuar në thellësi të detit në poça balte.