Presidenti çek në Serbi: Nuk më pëlqen Kosova

Presidenti çek në Serbi: Nuk më pëlqen Kosova

376
0

Në takimin me Vuçiçin në Beograd, Milos Zeman u dëgjua të thotë se “nuk i pëlqen Kosova”. Presidenti çek Milos Zeman ndodhet në Serbi për një vizitë dy-ditore që pritet të përqendrohet në përmirësimin e lidhjeve tregtare midis dy vendeve.

Në takimin e tij me mikpritësin, zotin Vuçiç në aeroportin e Beogradit ai i tha atij se “më pëlqen Serbia dhe populli serb”, duke shtuar më pas me zë të ulët: “dhe nuk më pëlqen Kosova”, shkruan Zëri i Amerikës.

Serbia nuk e njeh deklaratën e pavarësisë, por Republika Çeke është ndër 22 vendet anëtare të Bashkimit Evropian që e kanë njohur Kosovën. Vuçiç nuk iu përgjigj drejtpërdrejt komentit të Presidentit Zeman, por u përgjigj “faleminderit shumë”. Më vonë ata morën pjesë në një ceremoni për vendosjen e kurorës në Monumentin e Mbrojtësve të Beogradit 1914-1918.