Pranë një ylli si Ana Golja ndjehesh një mama ëndërrimtare

Pranë një ylli si Ana Golja ndjehesh një mama ëndërrimtare

271
0

Nga Marjana Zeneli Bulku

Ajo është një yll në ngjitje dhe për këtë flet kaq shumë prezenca, zëri, miqtë por mbi të gjitha karakteri i saj . Falë profesionit dij ta dalloj fort mirë njerëzoren e brishtë brenda famës e cila bashkë me madhështinë e talentit zhvillon edhe distancimin nga mjedisi që e krijon atë. Rasti Golja është krejt ndryshe, mjafton të flasësh me të dhe të ndjesh se zoti i bekuar ka ditur kë të bekojë. Një artiste që do ta donte gjithkush, një bijëz e mrekullueshme produkt i një familjeje po aq e mrekullueshme, një njeri që nuk i thotë kurrë jo veprimtarive komunitare vullnetare të shqiptarëve në Ontario edhe pse axhenda e saj është gjithmonë plot.Marrdhënia e saj me familjen është tipike e bukur shqiptare , nga ato brilantet ku thuhet: po,ia vlen sakrifica për një fëmijë që pranë çdo suksesi ka pranë prindërit që emigruan në Kanada për të ardhmen e sigurt të fëmijëve duke lënë pas ambicjet dhe karrierën personale.Teksa e ëma Ardiana e ndjek gjithkund Anën e bukur jo veç në pamje por në zë e në shpirt mendoj se nuk ka trashëgimni më të bukur sesa ajo e genit, vyrtyteve dhe vlerave të karakterit që Ana Golja përçon. Një imazh inspirues për të gjitha ne që rrisim fëmijë dhe ëndërrojmë për ta, duke mos harruar kurrë se nga vijmë. Një model edukues për gjithë gjeneratën e saj .Dhe kur Ana këndon Hymnin Shqiptar nuk ke se si të mos përlotesh, shqipja e saj është e gjallë edhe pse ajo ptr cdo ditë flet tjetër gjuhë. Por kur Ana këndon në anglisht, krenaria dhe adhurimi për të shumfishohet sepse ajo nuk resht së pohuari nëpër botën kanadeze se është shqiptare. Ajo është e adhurueshme jo prej famës por prej bukurisë së shpirtit që ia fali familja , rrethi shoqëror, zoti. Pranë Anës ndjehesh një mama ëndërrimtare . Po cila është Ana tjetër e Anës ajo kanadeze që bashkëmoshatarët e saj njohin më shumë , ndiqeni si vijon:

Ana was born in Toronto on January 31st 1996. At the age of 5, Ana started to dance, and her love for performing grew stronger as she grew older. She began acting at the age of 9, and landed her first audition by playing Lucy in “1-800 Missing”. From there, Ana went on to play a variety of roles in a number of film and television productions for various networks such as: “Flashpoint” (CBS), “Vacation with Derek” (Family Channel), “Connor Undercover” (Family Channel), “How to be Indie” (YTV), “Life with Boys”(Nickelode- on), “Little Mosque on the Prairie” (CBC), her first lead as “Laney” in “What’s Up Warthogs!” (Family Channel and Disney XD), “Max and Shred”(Nickelodeon), and “An En Vogue Christ- mas”(Lifetime), just to name a few. She also had the honor of being a part of the Hub’s original mini-series “CLUE” where she portrayed the famous Miss Scarlet (aka “Liz”). Ana most recently starred in a feature film called “Full Out”, an inspirational sports drama, that aired on NBC, Family Channel and is now on Netflix (worldwide). Ana’s work in “Full Out” earned her a Canadian Screen Award nomination in 2016. Ana also stars as the fierce and trouble-causing diva, “Zoe Rivas” on the Emmy nominated drama, “Degrassi”, airing on MTV Canada and TeenNick. Ana has had the privilege of performing on stage as well as in front of the camera, having worked with Walter Bobbie in “White Christmas” and Sir Andrew Lloyd Webber in “The Sound Of Music” (original Mirvish Toronto cast) on some of the most prestigious stages. When Ana is not busy on set or performing on stage, she is working on writing and recording her own music. She most recently released her debut EP titled “Epilogue”. Even despite her busy schedule, Ana also sets aside time to give back to the community. She does a lot of volunteer work with various charities, including Free The Children, speaking at numerous We Days across North America. She, and the rest of the “Degrassi” cast, travelled to Nicaragua and Ecuador, where they helped build schools and water filtration systems.

loading...