Po ju si i lani frutat dhe perimet? Ja mënyra e DUHUR

Po ju si i lani frutat dhe perimet? Ja mënyra e DUHUR

79
0

Disa veprime janë aq të zakonshme për ne saqë nuk e kuptojmë dot nëse po gabojmë megjithatë herë pas here është mirë të kthejmë sytë nga ato që mendojmë që i dijë shumë mire dhe të përpiqemi të mësojmë gjëra të reja. Një nga gjërat më të zakonshme që ne bëjmë është të lajmë frutat dhe perimet përpara se ti përdorim. Por a e bëjmë ashtu siç duhet? Le ta shohim.

 

1.Fillimisht lani duart për 20 sekonda me ujë të ngrohtë me sapun përpara dhe pas përgatitjes së frutave dhe perimeve.

 

2.Prisni çdo zonë të dëmtuar ose të mavijosur para se t’i përgatisni ose t’i hani. Shpëlani të gjitha prodhimet me ujë para se t’i prisni.

 

3.Kjo do të ndihmojë në parandalimin e baktereve që mund të transferohen nga thika në prodhimet që po qëroni.

 

4.Fërkoni butësisht frutat dhe perimet nën ujë të rrjedhshëm. Nuk ka nevojë të përdorni sapun ose larje të produkteve.

 

5.Pastroni mirë prodhimet e forta si mollë, pjepër, kastravec dhe dardha me një furçë të pastër perimesh. Për perime si marule ose lakër, hiqni gjethet më të jashtme të tyre dhe lajini mirë me ujë.

loading...