Përmbytje në Shkodër: Bashkia u bën thirrje fermerëve të mbrojnë gjënë e...

Përmbytje në Shkodër: Bashkia u bën thirrje fermerëve të mbrojnë gjënë e gjallë dhe prodhimet

156
0

Sikurse shihet edhe në foton e mësipërme, qarkullimi në zonat e përmbytura të Shkodrës po bëhet me anë të barkave të lundrimit, pasi lartësia e ujërave vazhdon të rritet.

Nga informacioni më i fundit nga Shkodra, mësohet se bashkia duke parë situatën që po përkeqësohet ka bërë lajmërim për banorët që rrezikohen nga përmbytja që të marrin masa për sigurimin e gjësë së gjallë, të prodhimeve bujqësore, të mjeteve dhe pajisjeve të ndryshme që mund të dëmtohen.

Nga ana tjetër, i ka kërkuar Komisionit të Emergjencës Civile pranë prefekturës që të sjellë ditën e shtunë për njësinë administrative Ana e Malit, makina ushtrie për transport në rrugën e Obotit dhe një varkë për lundrim, pasi pritet që niveli i ujit të rritet edhe 50 cm.