“Nuk ka asnjë alternativë”, Boris Johnson rikthen karantinën në Britani

“Nuk ka asnjë alternativë”, Boris Johnson rikthen karantinën në Britani

251
0

Kryeministri britanik Boris Johnson ka njoftuar masat e të reja anti-COVID të cilat parashikojnë një mbyllje kombëtare njëmujore për Anglinë.

Rregullat e reja do të hyjnë në fuqi në mesnatën e së enjtes, 5 nëntor dhe do të qëndrojnë në fuqi deri në 2 dhjetor, kur qeveria do të “kërkojë të lehtësojë kufizimet”, tha Johnson.

Kufizimet do të jenë të ngjashme me ato të paraqitura në fillim të pandemisë në Mars, megjithatë këtë herë gjykatat, shkollat ​​dhe universitetet do të mbeten të hapura.

Të gjitha lokalet dhe restorantet do të mbyllen, megjithëse shërbimi taksi do të lejohet.

Të gjithë dyqanet e tjera me mallra jo të domosdoshëm do të mbyllen. Vizitat e njerëzve në shtëpi do të ndalohen, me përjashtim të arsyeve të kujdesit për fëmijët dhe formave të tjera të mbështetjes.

Prodhimi dhe ndërtimi do të inkurajohen të vazhdojnë.

Udhëtimet ndërkombëtare nga jashtë, si dhe qëndrimi gjatë natës larg shtëpisë do të ndalohen, përveç rasteve kur bëhet për punë.

Udhëtimet brenda Mbretërisë së Bashkuar do të dekurajohen, përveç atyre për punë.

Ushtrimet në natyrë dhe rekreacioni do të lejohen.

Lutja do të vazhdojë në vendet e adhurimit, por jo shërbimet.

Masat e reja vijnë ndërsa Zyra për Statistikat Kombëtare vlerëson se 568,100 njerëz në Angli janë infektuar me koronavirus deri më 23 Tetor.

Këshilltari kryesor shkencor i Mbretërisë së Bashkuar Sir Patrick Vallance tha se vdekjet në Angli gjatë dimrit mund të jenë dy herë më të larta ose më shumë se gjatë valës së parë.

Kryeshefi mjekësor për Anglinë, Chris Whitty, tha: “Tani kemi rreth 50,000 raste të reja në ditë, dhe kjo po rritet.

“Nëse nuk bëjmë asgjë, rezultati i pashmangshëm do të thotë që këta numra do të rriten dhe ata përfundimisht do të tejkalojnë kulmin që pamë në pranverën e këtij viti.”

“Kam frikë se asnjë kryeministër i përgjegjshëm nuk mund të injorojë mesazhin e këtyre numrave”, tha Johnson. “Nuk ka asnjë alternativë.”