‘Nuk do ta harroj kurrë’, Rama i prekur falenderon ekipet e huaja:...

‘Nuk do ta harroj kurrë’, Rama i prekur falenderon ekipet e huaja: Njerëzit tanë dhe tuaj luftuan në netë të jashtëzakonshme

208
0

Kryeministri Edi Rama ka organizuar mbrëmjen tradicionale për festat e fundvitit me ambasadorët e huaj në vendin tonë. Ndër të tjera, Rama i prekur ka folur edhe për ndihmën e dhënë nga vendet europiane ndaj tërmetit tragjik të 26 nëntorit.

 

Ai ka treguar se nuk do ta harrojë kurrë sesi ekipet e huaja punuan krah shqiptarëve, duke filluar nga Serbia deri tek Kosova.

 

Sipas Ramës, edhe historia e ka mishëruar atë që shkruanin etërit e Europës për të qendruar bashkë.

 

‘Në këto dy javë ne pamë të mishëruar në njerëz falmuj të ndryshëm, ngjyra të ndryshme, uniforma të ndryshme. Njësoj sikur të kishte ardhur në histori për të mishëruar atë që shkruanin etërit e Europës që për të qendruar bashkë ka në një vend.

 

Nuk do të harroj kurrë se si trupat tanë punuan krah trupave sebe, kroate, franceze dhe kosovarëve, pa dyshim. Nuk e harrova Zvicrën natyrisht, edhe pse Zvicra në netë të jashtzakonshme ishte e jashtëzakonshme si emri që ka. E veçova se ka zgjedhur të jetë jashtë Europës.

 

Në të tjera shesh beteja, Papa pat thënë jo gjithçka që duhet të fundoset është Eurpoa e përjetshme. Dua t’ju siguroj që pikërisht kështu i shoh dhe i shohim këto sheshbeteja që njerëzit tanë dhe tuaj luftuan. Si në platformën mediatre të re, kemi procesin me një komitet që po punojmë pa orar’, tha Rama.