Njihuni me 4 vjeçaren që ka lexuar mbi 1,000 libra

Njihuni me 4 vjeçaren që ka lexuar mbi 1,000 libra

145
0

Sa libra keni lexuar sot? Sa për këtë muaj, për këtë vit, tërë jetën? Kjo katër vjeçare e quajtur Deliyah Arana ka lexuar më shumë se 1,000 libra që nga koha që ka qenë 3 vjeç? Është e vërtetë. Që kur ishte 18 muajshe, nëna e saj, Haleema Arana, thotë për Washington Post se ka arritur t’i njohë shkronjat dhe ka tentuar që të lexojë historitë për veten e sa para se të fle gjumë. Pastaj, në moshën 3 vjeçare lexoi librin e saj të parë. Derisa fëmijët fillojnë të lexojnë në moshën 6 deri 10 vjeç, profesori i psikologjisë në Universitetin e Kalifornisë, Ross A. Thompson, ka thënë se kjo gjendje nuk është normale. Mirëpo, sipas një studimi në ScienceDaily journal, rritja e fëmijëve me libra, është shumë më mirë dhe më e efektshme që ata të duan të lexojnë vet. Të kesh libra në shtëpi gjithashtu tregon se sa të edukuar prindërit janë dhe kjo ndikon gjithashtu në edukimin vetvetiu të fëmijës. Kjo edhe mund të jetë arsyeja e dëshirës së Deliyah për të lexuar.