Një kafe shoqen është terapia më e mirë në botë! A mendoni...

Një kafe shoqen është terapia më e mirë në botë! A mendoni edhe ju kështu?

508
0

Jeta jonë e përditshme, fjalë për fjalë, nuk ndodh më shumë në një shkallë njerëzore, por në një shtrirje të një elementi të gjithëpranishëm dhe të pakapshëm: Shpejtësia, e cila imponon ritmet e saj pavarësisht vetes. Të gjitha në të njëjtën kohë, të gjitha në të njëjtën kohë, ky është motivi në të cilin jetojmë. Nuk është rastësi që ne flasim me një frekuencë gjithnjë e më të madhe të lodhjes, që është një gjendje e lodhjes totale, e cila ende nuk është klasifikuar si një sëmu.ndje e vërtetë, por si një paradë e patologjive fizike ose psikike. Është shumë e vështirë për shumë prej nesh që të kemi kohë të lirë gjatë ditës. Çdo gjë është kaq e shpejtë, kaq urgjente, aq sa njerëzit nuk kanë më kohë për të shijuar një hobi, një miqësi, për të bërë absolutisht asgjë, qoftë edhe kënaqësinë e ndarjes së momenteve të relaksimit. Zakonisht njerëzit që gjithmonë janë të zënë, gjithmonë kanë një arsyetim të gatshëm se si e largojnë lodhjen dhe stre.sin: Bëjnë palestër.

 

Ajo që ekspertët sugjerojnë është pikërisht e kundërta: Relaksi total arrihet më mirë duke shijuar një kafe, ose një birrë, ndoshta larg nga turma, me një mik. Momente në të cilat puna, angazhimet, ngarkesat, duhet të ndalohen totalisht. Sipas tyre ky është një “luks” i domosdoshëm për mbrojtjen e shëndetit tonë fizik dhe mendor.

 

Një luks që, fatmirësisht, nuk kushton. Gëzimi është antidoti më i mirë për stresin, depresionet dhe të gjitha çrregullimet që u atribuohen atyre. Pra, çfarë është më mirë se një pushim kafeje, i ngjyrosur me disa të qeshura dhe disa miq të mirë?