Një arsye pse nuk duhet të pini kafe sapo zgjoheni

Një arsye pse nuk duhet të pini kafe sapo zgjoheni

81
0

Kafeja e mëngjesit është një zakon për shumë njerëz sapo zgjohen. Një zakon jo aq i mirë, sipas ekspertëve. Ata thonë se nuk duhet ta pini kurrë kafen me stomak bosh. Një studim ekzaminoi efektin e gjumit të përhershëm dhe të kafesë në mëngjes në një numër indikatorësh të ndryshëm metabolikë.

Studimi tregoi se kafeja e fortë e konsumuar para mëngjesit rriti ngarkesën glikemike pas ngrënies me rreth 50%. “Ta themi thjesht, kontrolli ynë i sheqerit në gjak dobësohet kur gjëja e parë që bie në kontakt me trupin tonë është kafeja, veçanërisht pas një gjumi jo të mirë.”, tha profesori James Betts.